Italijanski mediji kritični do Hamiltona: To se Senni ali Schumacherju ne bi zgodilo

0

Za trenutek se je zdelo, da bo Lewis Hamilton po ponovnem starte dirke postal veliki zmagovalec dirke za VN Azerbajdžana, vendar je sedemkratni svetovni prvak po napaki v prvem ovinku na koncu ostal celo brez točk.

Hamilton je po ponovnem startu dirke za VN Azerbajdžana storil napako, ki je bila posledica tega, da je Britanec pomotoma vklopil posebno nastavitev zavornega razmerja, ki sicer služi ogrevanju pnevmatik ob vožnji za varnostnim avtomobilom.

Hamilton je po ponovnem startu sicer odlično speljal z mesta in že prehitel Sergia Pereza, nato pa je Britanec blokiral kolesa svojega Mercedesa in odpeljal naravnost v izletno cono.

Do napake, ki si jo je v Bakuju privoščil najuspešnejši dirkač v zgodovini Formule 1 so bili še posebej kritični v italijanskih medijih.

Velika nesreča Maxa Verstappna je Lewisu Hamiltonu odprla vrata, vendar priložnosti ni izkoristil in na koncu pokopal sam. Grešil je v pohlepu, hkrati pa pokazal svojo človeško plat, “piše Resto del Carlino.

“Ayrton Senna ali Michael Schumacher ne bi storila te napake. Mogoče na začetku kariere, vendar ne po letih in letih dirkanja v Formuli 1. Kot rezultat se je Red Bull še vedno izkazal za zmagovalca azerbajdžanskega karnevala”

O napaki Hamiltona se je razpisala tudi Gazzetta dello Sport, ki je zaključila, da Verstappen tokrat ni imel sreče, medtem ko je bil Hamilton za svojo usodo kriv sam: “Ker Verstappen zaradi smole ni dobil nobene točke, mora Hamilton spoznati, da je skozi Baku zapustil praznih rok in to po svoji krivdi. “

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje