Hamilton po ponovnem startu pomotoma “izključil” zavore

0

Lewis Hamilton je po dirki za VN Azerbajdžana pojasnil vzrok svoje napake po ponovnem startu, ko je sedemkratni svetovni prvak zgrešil prvi ovinek in padel na začelje startne vrste.

Hamilton je po ponovnem startu sicer odlično speljal z mesta in že prehitel Sergia Pereza, nato pa je Britanec blokiral kolesa svojega Mercedesa in odpeljal naravnost v izletno cono.

Sedemkratni svetovni prvak je posledično dirko v Bakuju končal brez točk, po koncu dirke pa je pojasnil dogajanje tri kroge pred koncem, ko so dirkalniki po prekinitvi dirke zaradi nesreče Maxa Verstappna ponovno startali iz startnih mest.

Hamilton je po koncu dirke za Sky F1 povedal:

“Ta konec tedna smo delali zares trdo, da bi se po vseh težavah, ki smo jih imeli na treningih vrnili v ospredje. Kazalo je zares dobro in boril sem se po najboljših močeh. Tudi ponovni start nam je uspel zelo dobro, nato pa se mi je približal Perez in očitno sem pomotoma zadel stikalo, ki je “izključilo” zavore. Bolid se ni ustavil in lahko sem zgolj odpeljal naravnost. To je zelo težko sprejeti, toda predvsem mi je žal za vse naše ljudi, ki so resnično garali, da smo bili na koncu v tako dobrem položaju.”

Video: Napaka Lewisa Hamiltona ob ponovnem startu

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje