Hamilton na sestanku dirkačev zahteval kazen za Red Bull

1

Burno dogajanje, ki smo mu bili priča na dirki za VN Azerbajdžana, ko sta zaradi eksplozije zadnje leve pnevmatike odstopila Max Verstappen in Lance Stroll, se nadaljuje tudi v Franciji. Potem ko je najprej vseh 20 voznikov bojkotiralo srečanje s Pirellijem, se je na koncu šef italijanskega proizvajalca v F1 Mario Isola udeležil rednega srečanja dirkačev.

Namesto običajnega sestanka po drugem treningu, ki traja nekaj minut so se vozniki na sestanku po navedbah nemškega AMuS-a zadržali približno uro in pol, glavnino pozornosti pa je prejel Mario Isola, ki je moral odgovarjati na številna vprašanja dirkačev.

Med bolj ostrimi je bil Lewis Hamilton, ki se je spraševal zakaj Red Bull po dirki v Bakuju ni bil kaznovan, saj naj ekipa iz Milton Keynesa ne bi upoštevala Pirellijevih priporočil glede minimalnega tlaka v pnevmatikah.

Tehnični direktor FIE Nikolas Tomazis je Hamiltonu odgovoril, da pri Red Bullu niso našli nobene napake, odzval pa se je tudi Max Verstappen, ki je zatrdil, da je Red Bull izpolnil vse zahteve.

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
dkosir

drekač roza. Za svoja prednja krilca naj se briga