Hakkinen: “Na kakšnem drugem dirkališču bi posledice lahko bile drugačne”

0

Dvakratni svetovni prvak Mika Hakkinen trdi, da je morda nagib štartno-ciljne ravnine pripomogel k dogodku tik pred koncem dirke, ko je vodilnemu Maxu Verstappnu počila zadnja desna pnevmatika in mu tako odvzela gotovo zmago.

“Max je dirkal izjemno in dirko bi zagotovo brez težav dobil, če ga ne bi presenetila pnevmatika. Štartno-ciljna ravnina se nekoliko nagiba v desno in prav tista zadnja je popustila.”

Pirelli verjame, da so bile razbitine na stezi tiste, ki so dogodek povzročile, vendar preiskave še vedno potekajo, saj se je podobno pripetilo Lancu Strollu v prvem delu dirke.

“Izkusil sem podobne počene pnevmatike in nikoli ni lepo saj kar naenkrat letiš proti ograji s 300 km/h. Prav počena pnevmatika me je leta 1995 poslala v bolnišnico na VN Avstralije.”

 

Za Hakkinena je dogodek nesprejemljiv, saj bi se lahko zadeva končala drugače in od organizatorjev zahteva temeljit pregled.

“Vendar kar dodatno zakomplicira stvari je to, da je bila to že druga v istem dnevu. FIA in Pirelli morajo dobro pregledati kje tiči težava. Na srečo je bila lokacija kljub visoki hitrosti dobra in dirkalnik se je z nosom zaletel v zid. Na kakšnem drugem dirkališču se podobno morda ne bi zgodilo in posledice bi bile lahko drugačne.”

Masi se bo z dirkači pogovoril na naslednji dirki: “Vsi so bili prav očitni kršilci”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje