Domenicali razume Verstappnove frustracije, a upa, da se Pirelli ne bo več javno kritiziralo

0

Po dirki za VN Azerbajdžana so na Pirelli letele številne kritike, saj je Maxu Verstappnu štiri kroge pred koncem na startno ciljni ravnini razneslo zadnjo levo pnevmatiko, zaradi česar je trčil v zaščitno ograjo. Stefano Domenicali razume Nizozemčeve frustracije, vendar upa, da se italijanskega gumarja ne bo več javno kritiziralo.

Tako Verstappen kot Lance Stroll sta na dirki v Bakuju doživela nesrečo na startno ciljni ravnini, ko sta zaradi predrte zadnje leve pnevmatike izgubila nadzor nad svojim bolidom. Čeprav je šef italijanskega gumarja v Formuli 1 Mario Isola kot možen vzrok navedel razbitine na stezi, je bil Nizozemec po dirki do Pirellija odkrito kritičen, pri čemer so ga podprli številni kolegi.

“Razumem frustracije,” je Domenicali dejal v pogovoru za BBC. Italijan kljub temu meni, da bi morali biti ljudje do Pirellija bolj spoštljivi:

“Morali bi biti spoštljivi in previdni. Pirelliju še vedno povsem zaupamo.”

Med dirkači kljub temu obstajajo dvomi. Verstappen je že dejal, da bo Pirelli zagotovo okrivil razbitine na stezi. Domenicali noče, da se uradnega partnerja Formule 1 javno kritizira:

“O tovrstnih vprašanjih moramo razpravljati na primernem mestu, kjer lahko tudi poiščemo rešitve. Vsi dobro vemo, kakšne posledice lahko pusti napačna beseda ob nepravem času.”

Verstappen: Povsem jasno je, da bo Pirelli okrivil razbitine na stezi

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje