Dirkač dneva Vettel osvojil prve stopničke za Aston Martin

0

Sebastian Vettel je po težavnem začetku sezone vendarle začel bolje razuleti AMR21, prvi dirkalnik Aston Martina po vrnitvi v najelitnejši razred motošpota in po dobrem rezultatu po ulicah Monaka je sledil še boljši po ulicah Bakuja.

“Nisem imel nikakršnih pričakovanj, če sem prav iskren, vendar celoten konec tedna sem se v dirkalniku počutil dobro. Vedel sem, da lahko domov odnesemo lepo število točk a drugega mesta zagotovo nisem pričakoval.”

Vettel je štartal z 11. mesta in se skozi celotno dirko izmikal težavam preostalih tekmecev okoli njega. Odstop Maxa Verstappna je Nemca postavil na oder za zmagovalce, napaka Lewisa Hamiltona pa na končno drugo mesto.

“Imeli smo težak začetek sezone. Pričakovali smo veliko več, glede na to kje je ekipa zaključia lansko leto. V dirkanju uživam, saj se premikam bljiže proti boljšemu razumevanju dirkalnika.”

Aston Martin ni dosegel stopničk v svojem prvem poskusu udejstvovanja v Formuli 1 med letoma 1959 in 1960. To so sploh prve stopničke ekipe nasploh.

F1 podkast: Zmagovalci in poraženci dramatične dirke v Bakuju

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje