Bottas: “Z dirkalnikom je nekaj fundamentalno narobe”

0

Po poraznem koncu tedna za Mercedes v Monaku težavam srebrnih puščic ni videti konca tudi na naslednji ulični dirki. Lewis Hamilton je drugi prosti trening končal kot 11., njegov moštveni kolega pa je uspel sešti le do 16. mesta. Oba sta bila nad rezultatom in zmogljivostjo dirkalnika W12 presenečena – slednji je dejal:

“Z dirkalnikom je fundamentalno narobe in ugotoviti moramo kaj. Zelo je zahtevno za nas in jasno je da smo zadaj. Uravnoteženost ni velik problem in dirkalnik je relativno predvidljiv, vendar čez cel krog nam nekako primankuje oprijema. Mislim, da nas čaka dolga noč.”

V kneževini je bilo ogrevanje pnevmatik na primerno temperaturo ključnega pomena in glavni razlog za slabo formo obeh Mercedesov. Podoben problem naj bi ekipa izkusila tudi danes, v kombinaciji s še dodanejšim slabšim oprijemom.

“Težave v Monaku niso bile niti približno tako velike kot so tukaj. Do kvalifikacij smo se uspeli približati konkurentom – dvomim, da bo tokrat tako. Pričakovali smo težak petek, vendar niti približno takšnega. Ugotoviti je treba zakaj.”

F1 2021: VN Azerbajdžana – Baku: Rezultati prostih treningov

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje