Binotto: “Upali smo na boljši izkupiček, vendar potrebovali bi hitrejši dirkalnik”

0

Po sobotnem “Pole Positionu” Charlesa Leclarca, so pri Scuderii pričakovali boljše nedeljsko dirkanje. Že tik po startu se je izkazalo da SF21 ne bo kos Mercedesu Lewisa Hamiltona ter obema Red Bulloma.

Leclerc je vodil prva dva kroga dirke in nato moral vodstvo na štartno-ciljni ravnini prepustiti 36-letnemu Britancu. Še več, kasneje ob postankih sta ga prehitela tako Pierre Gasly kot Sebastian Vettel. Šef ekipe Mattia Binotto je dejal da je bil dirkalnik na nedeljo preprosto prepočasen za kaj več.

“Bila je težka dirka in po kvalifikacijah smo upali na boljši rezultat. Vendar če želimo biti boljši moramo prvič pripraviti boljši dirkalnik in vse skupaj bolje izvesti in to se danes ni zgodilo.”

Ob rdeči zastavi je Leclerc zasedal 5. mesto in se po napaki Lewisa Hamiltona zavihtel na 4., ter celo ogrozil Gaslyja v boju za najnižjo stopničko, medtem pa za seboj zadržal Landa Norrisa v McLarnu.

“Kljub temu, smo nekaj pozitivnega odnesli iz Azerbajdžana. Drugi pole v letošnji sezoni in v konstruktorskem seštevku smo se zavihteli na 3. mesto. Prednost pred McLarnom je majhna in čim prej si jo želimo še povečati.”

Mercedes v težavah: Hamilton potrebuje Bottasovo podporo

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje