Alonso si želi spremembe pravil ob rdeči zastavi

0

Fernando Alonso je bil eden izmed osmih dirkačev, ki so morali prekiniti svoj zadnji hitri krog, saj je Yuki Tsunoda v Alpha Tauriju zadel ogrado na izhodu iz 3. ovinka ulične steze v Bakuju. Španec je kvalifikacije končal na 9. mestu (1:42.327) – prehitel je le Valtterija Bottasa v Mercedesu.

Alonso meni, da bi lahko s hitrostjo ki jo je premogel njegov dirkalnik posegel še višje in bil razočaran nad dejstvom, da bo Tsunoda kljub napaki štartal pred njim.

“Kaj hočem, takšna so pravila. Po kvalifikacijah v Monaku se je govorilo o morebitnih spremembah. Dejstvo je da kljub temu da zaustaviš kvalifikacije in pokvariš krog preostalim dirkačem nisi kaznovan. Nevem ali je to prav, saj preostali dirkači napake niso storili.”

Leclercova predčasna prekinitev kvalifikacij je sprožila različne ideje, tudi tisto iz serije IndyCar, kjer dirkač ki na stezo privede rdečo zastavo kaznovan z odvzemom časa. Tako bi Leclerc nazadoval na 10. mesto.

“Morda moramo razmisliti o alternativah in poskušati najti način kako kvalifikacije narediti bolj zanimive in tudi pravičnejše. Prav tako so bili akcije prikrajšani gledalci in če dirkačev ne kaznujemo bodo seveda dirkali na polno – če že imajo postavljen dober čas.”

Leclerc po drugem zaporednem pole positionu: Mislil sem, da je moj krog veliko sr****

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje