Wolff razume Bottasova dejanja: Imel je še en težak dan

0

Valtteri Bottas je v Barceloni poskrbel za eno večjih presenečenj na dirki, saj Finec ni upošteval ukazov Mercedesovega komandnega pulta, ki mu je naročil, naj ne ovira Lewisa Hamiltona. Toto Wolff Fincu kljub temu nič ne očita.

Hamilton, ki je na drugi postanek zapeljal v 43. krogu, se je na svežih pnevmatikah spustil v lov na Maxa Verstappna, ob tem pa je moral prehiteti še moštvenega kolega Valtterija Bottasa. Pri Mercedesu so Fincu naročili, naj Hamiltona ne ovira, česar pa Bottas ni v popolnosti upošteval in se Britancu ni takoj umaknil s poti. Wolff je v pogovoru za Motorsport.com razkril:

“To je pač dirkaški instinkt. Upal sem, da ga bo Lewis lahko hitro prehitel, saj je bila njegova strategija povsem drugačna. Toda na koncu nam je vseeno uspelo doseči želeni rezultat.”

Bottas na dirki v Španiji ni igral pomembne vloge, saj je že takoj po štartu obtičal za nekoliko počasnejšim Leclercom in izgubljal stik z vodilnima dirkačema:

“Sočustvujem z Valtterijem. Imel je še en težak dan, zato je bil razdražen. Če bi nas to stalo zmage, bi bil verjetno bol kritičen, a se to ni zgodilo.”

Bottas pravi, da bi Hamiltona lahko spustil že prej: “Tukaj sem, da dirkam, ne pa da spuščam ljudi mimo!”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje