Verstappen: “Stvar je zelo enostavna, samo hitrejši dirkalnik potrebujemo”

0

Max Verstappen je dolgo vodil na VN Španije v Barceloni in z zmago bi se v skupnem seštevku ponovno približal Lewisu Hamiltonu na zgolj nekaj točk. A stvari se za 23-letnega Nizozemca niso izšle, saj je Mercedes s Hamiltonom opravil dodaten postanek in tako Verstappna postavil med dve srebrni puščici na razdeljenih strategijah.

Verstappen pravi, da ima rešitev, kako se izogniti morebirnim podobnim scenarijem v prihodnosti:

“Stvar je zelo enostavna. Samo hitrejši dirkalnik potrebujemo. Potem se take situacije ne morejo zgoditi. Na to se moramo osredotočiti. Ni kaj več dodati.”

Dirka v Španiji je spominjala na VN Madžarske leta 2019, ko je Verstappen večji del dirke vodil, a tudi tam moral priznati premoč srebrni puščici št. 44. V obeh primerih je bil Mercedes hitrejši in le izkoristil svojo hitrost ter pomanjkanje drugega Red Bullovega dirkalnika, ki bi otežil takšno strategijo. Verstappen je mnenja, da možnosti za zmago tako na Madžarskem kot v Barceloni preprosto ni bilo.

“Naredil sem vse, da bi pnevmatike ohranil v dobrem stanju, vendar karkoli bi naredil ni dovolj ko te lovi Mercedes. Zdelo se mi je neverjetno, da mi Lewis lahko sledi tako blizu, preko cele dirke. Bili so preprosto hitrejši.”

“Seveda bi si želeli zmagati, vendar tukaj smo v tem trenutku in s tem se moramo zadovoljiti. Dirko smo vodili zelo dolgo in težko je prepustiti zmago. Ko potegnemo črto mislim da se moramo izboljšati hitrost preko dirke saj smo v kvalifikacijah konkurenčni.”

Horner: Red Bull obupno potrebuje Pereza v ospredju

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje