Seidl: “Še nekaj posodobitev imamo v rokavu, vendar “trenutek preskoka” na 2022 ni daleč”

0

McLaren je na prvih štirih dirkah letošnje sezone zbral 65 točk, kar je več kot jih je ekipa iz Wokinga uspela zaslužiti v letih 2015 in 2017 skupaj. Glavni cilj bo zagotovo branitev 3. mesta konstruktorjev iz lanske sezone, vendar bo ovira v letošni sezoni še nekoliko večja, saj jim za ovratnik diha sama Scuderia iz Maranella.

Šef ekipe Andreas Seidl je potrdil, da ima MCL35M še veliko možnosti za izboljšanje in še ni prišel čas za popolno opustitev nadgrajevanja in osredotočenje na dirkalnik za prihodnjo sezono.

“Vse od prvega testiranja letos smo poskusili dirkalnik konstantno izboljševati. Posodobitve smo pripeljali v Portimao in v Barcelono in še nekaj jih imamo v rokavu. Izgleda da bo napeto za 3. mesto vse do konca – najverjetneje s Ferrarijem. Zato je pomembno, da gradimo na dobrih predstavah.”

Ferrari ima v tem trenutku le 5 točk zaostanka in je na zadnjih dirkah pokazal zelo dobro formo. Na dirki v Barceloni je Charles Leclerc osvojil 4. mesto, Carlos Sainz pa 7., medtem ko sta se McLarna morala zadovoljiti z 6. in 8.

“Istočasno moramo razmišlati o prihodnji sezoni in nismo daleč od preskoka z letošnjega dirkalnika na novega in se mu popolnoma posvetiti. Kdaj točno se bo to zgodilo težko rečem – če bomo opazili sadež, ki visi nizko na drevesu ga bomo poskušali obrati.”

Anketa: Največje razočaranje dosedanjega dela sezone je?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje