Russell: Za Williams “najtežja dirka vse od leta 2019”

0

George Russell se je v soboto kvalificiral na 11. mesto in tako dosegel svoj najboljši kvalifikacijski rezultat – če izvzamemo dirko v Bahrainu, ko je belega Williamsa zamenjal za srebrno puščico. Vendar se je v nedeljo vse obrnilo na glavo, saj je Williams spominjal na Williams izpred nekaj let, ko je bil povsem prikovan na zadek karavane Formule 1.

“Bilo je izredno težko za nas ta konec tedna – mislim da najtežja dirka vse od leta 2019. Kot sem že dejal, poznamo moči in težave letošnjega dirkalnika, ki je aerodinamično zelo občutljiv.”

Še več, Nicholasa Latifija je prehitel celo Mick Schumacher v nekonkurenčnem Haasovem dirkalniku.

“V Imoli smo videli, da ko so razmere umirjene je hitrost tukaj. Tudi v soboto, v kvalifikacijah smo uspeli postaviti zelo dober čas – na dirki pa povsem nasprotno. Žal je to v naturi letošnjega dirkalnika.”

Na dveh od treh dirkah letošnje sezone smo bili priča močnim vetrovnim sunkom – tako v Bahrainu kot v Portimau.

“Karakteristike dirkališča, ki bi nam ustrezale so bolj srednje-hitre narave. Čim manj povsem počasnih ovinkov – lasnic (hairpin) in čim več 90-stopinjskih ovinkov – na primer Budimpešta. Poleg tega je dirkalnik hiter na ravninah in doseže dobro hitrost tako da tudi Monzi bi lahko presenetili. Menim, da smo naredili dobre korake v razvoju, vendar nismo imeli se možnosti dokazati.”

Turrini: Ferrari je na Portugalskem storil velik korak nazaj

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje