Mercedes ugotovil ključno slabost Red Bulla RB16B

0

Pri Mercedesu so prepričani, da je obraba zadnjih pnevmatik glavna pomanjkljivost sicer odličnega Red Bullovega dirkalnika RB16B, s katerim je Max Verstappen letos slavil na dirki za VN Emilije Romanje v Imoli.

Medtem ko je Max Verstappen na vseh letošnjih kvalifikacijah pokazal, da je novi Red Bullov dirkalnik izredno hiter, je imel Nizozemec nekoliko več težav na nedeljskih dirkah, ko je moral na treh od štirih letošnjih dirk, priznati premoč Mercedesu in Lewisu Hamiltonu.

Po mnenju glavnega inženirja ekipe Mercedes Andrewa Shovlina, je nekoliko slabša forma Red Bulla na dirki povezana s prekomerno obrabo zadnjih pnevmatik.

“Še vedno nismo v fazi, ko bi razmišljali, da imamo boljši dirkalnik ali da bolje skrbimo za pnevmatike,” je pojasnil Mercedesov inženir.

“Kljub temu pa se zaenkrat zdi, da ima Red Bull nekoliko težav z zadnjim pnevmatikami, kar je bilo v Barceloni precej očitno. Na naslednjih dirkah bomo videli ali gre za določen trend, ali pa so te težave povezane s karakteristikami posamezne steze. V vsakem primeru gre za zelo tesen boj med nami in Red Bullom.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje