Kako bogat je lastnik Red Bulla Dietrich Mateschitz

0

Soustanovitelj Red Bulla Dietrich Mateschitz je trenutno lastnik 49 odstotkov slavnega proizvajalca energijskih pijač, 76-letni Avstrijec, ki je v preteklih letih še naprej povečeval svoje bogastvo, pa na Forbesovi lestvici najbogatejših ljudi zaseda 56. mesto.

Toda kako veliko je pravzaprav njegovo bogastvo? Mateschitzovo premoženje je ocenjeno na 26,9 milijarde dolarjev, od Avstrijca pa ima več po palcem zgolj 56 ljudi. Milijarder je večino svojega premoženja zaslužil kot soustanovitelj globalne korporacije Red Bull.

Mateschitz ima v lasti tudi dve ekipi, ki dirkata v formuli 1 in sicer Red Bull Racing ter AlphaTauri. Novembra 2004 je Mateschitz od Forda kupil Jaguar Racing za en funt, moštvo pa je nato svoje ime spremenilo v Red Bull Racing. Leto kasneje je kupil še Minardi, ki je nato dirkal pod imenom Scuderia Toro Rosso, trenutno pa ekipa nosi ime Red Bullove modne znamke AlphaTauri.

Mateschitz ima v lasti tudi Red Bull Ring v Spielbergu, nogometna kluba, kot sta Red Bull Salzburg in Red Bull Leipzig, muzej, televizijski kanal in tropski otok Laucala. Ob tem krožijo še govorice, da ima na otoku blizu Fidžija celo podmornico, na kateri redno zabava svoje goste.

Lastnik Red Bulla Dietrich Mateschitz prejel 343 milijonov evrov “božičnice”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje