Di Resta: “Tota Wolffa čaka težka odločitev”

0

Lewis Hamilton je v nedeljo dobil svojo drugo dirko v letošnji sezoni in se tako nekoliko oddaljil od trenutnega glavnega tekmeca Maxa Verstappna – za 8 točk. Mnogi so menili da se bo dirka odvila nekoliko drugače, saj nihče od omenjene dvojice ni štartal s prvega štartnega položaja – čast je pripadla Valtteriju Bottasu, kateremu se že krepko maje stolček v srebrni puščici.

Fineca sta med dirko prehitela tako Hamilton kot Verstappen, ter ga še oddaljila od tako željenega naslova svetovnega prvaka. Nekdanji dirkač Paul di Resta meni da je bila dirka v Portimau za Bottasa dobra, saj je to točno kar ekipa od njega pričakuje:

“Mislim da je Bottas v nedeljo imel dober dan. Vem da je štatal kot prvi in končal na tretjem, vendar dinamika v ekipi je jasna in potrebne točke za uspešen konstruktorski rezultat je pripeljal v cilj. Lewis si ne želi sprememb, saj je v ekipi sedaj favorit za naslov svetovnega prvaka. Če je Lewis moder, bo Valtteriju dal veliko podpore in ga poskusil zadržati.”

Tako pogodba Lewisa Hamiltona kot Valtterija Bottasa se z letošnjo sezono izteka, a pričakovati gre, da bo Britanec ostal v kraljici motošporta tudi v prihodnosti, kar pod pritisk postavlja 31-letnega Finca iz Nastole. Na njegovo nesrečo ima Mercedes v rokavu ambicioznega in mladega dirkača, ki si drugega sedeža Mercedesove garaže neizmerno želi.

“George je ambiciozen in prihodnost ekipe Mercedes. Tukaj Tota Wolffa čaka težka odločitev.”

“Hamilton in Verstappen sta trenutno najboljša dirkača v Formuli 1”

 

 

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje