Brawn: “V sezoni 2022 načrtujemo dvojno predsezonsko testiranje”

0

Že dolgo se ljubitelji in simpatizerji Formule 1 obračamo proti prihodnosti in novi generaciji dirkalnikov, ki bodo premirno zarohneli v prihodnjem letu. Nihče pravzaprav ni pričakoval da bo v sezoni 2021 kaj drugače kot do sedaj in le redki so verjeli v prekinitev Mercedesove dominacije, ki nas spremlja že od uvedbe hibridnih motorjev.

Kot kaže so ekipe začele dosegati vrh razvojnih možnosti in posledično smo priča izredno majhnim razlikam med dirkači na stezi. Na kvalifikacijah v Barceloni je prvouvrščenega Lewisa Hamiltona in Yukija Tsunodo – ki s 16. mestom kakopak ni mogel biti zadovoljen – ločilo le nekaj manj kot dve sekundi.

Ross Brawn je v nedavnem intervijuju za fundacijo Muscle Help dejal, da v prihodnjem letu ponovno pričakujejo nekoliko večje razlike med najhitrejšimi in najpočasnejšimi.

“Ja, mislim da so možnosti za to velike. Uživali bomo v dobri sezoni, vendar dirkači imajo še vedno težave slediti eden drugemu. Res da bo to nekakšen davek novih pravil, vendar se v prihodnosti lahko veselimo dobrega dirkanja.”

Nova generacija dirkalnikov bi morala premierno nastopiti že v letošnji sezoni, vendar je bil prihod zaradi koronavirusne situacije zamaknjen na prihodnje leto. Prav tako pa Formula 1 načrtuje več predsezonskega testiranja, saj bodo ekipe potrebovale več časa pri razumevanju naprav, ki jih prav v tem trenutku načrtujejo.

“V prihodnji sezoni pričakujemo daljše predsezonsko testiranje ali celo več testov, saj bodo ekipe imele bistveno več dela pri razumevanju svojih novih dirkalnikov. Zaenkrat kaže da bomo organizirali dva testa pred prvo dirko sezone.”

Bo FIA s tehnično direktivo prepovedala Red Bullovo zadnje krilce?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje