Bernie Ecclestone o šprinterskih dirkah: “Kakšna neumnost”

0

Mož brez dlake na jeziku in bivši lastnik komercialnih pravic Formule 1 Bernie Ecclestone ni navdušen nad novim formatom, ki ga bodo v sezoni 2021 dirkači preizkusili na dirki v Silverstonu, Monzi ter najverjetneje Sao Paolu v Braziliji.

Petkov popoldanski prosti trening bodo zamenjale kvalifikacije, sobotno dogajanje pa šprinterska dirka, ki bo trajala od 25-30 minut. Zmagovalec bo na svoj račun pospravil 3 točke. Tako popolen izkupiček dirkaškega vikenda tako ne bo 26 točk, temveč 29.

“Izgled šprinterskega formata sedaj je ena velika neumnost. Če zmagovalec dobi 3 točke da štarta dirko s prvega štartnega položaja to pomeni da ob koncu sezone ne bomo mogli z gotovostjo reči, kdo je bil najboljši.”

Ecclestone meni, da se z novim formatom dirka pravzaprav začne na soboto in konča v nedeljo. Medtem pa eden izmed dirkačev dobi 3 točke – po prvi četrtini. Če si želimo ob koncu sezone nagraditi najboljšega dirkača in ekipo bi Formula 1 morala ohraniti pravično razdeljevanje točk svetovnega prvenstva, je še dejal Britanec.

Zanimivo, da je prav Ecclestoni bil glavni zagovornik dvojnega števila točk na zadnji dirki v Abu Dhabiju leta 2014 z namenom, da bi prvenstvo bilo zanimivejše vse do zadnje dirke sezone.

Marko: “Šprinterske kvalifikacije se morajo najprej dokazati”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje