Alonso: “S strategijo enega postanka smo bili preoptimistični”

0

Tako kot njegov moštveni kolega Esteban Ocon je Fernando Alonso načrtoval dirko z enim postankom. Štartal je na najmehkejših pnevmatikah in jih nato zamenjal za srednjetrde in jih poskušal čimprevidneje pripeljati preko ciljne črte – med tem pa izgubiti čim manj pozicij na stezi.

Alosno je dolgo zadrževal svoje mesto v deseterici, a na koncu moral priznati premoč dirkalnikom za seboj, ki so bili na strategiji z dvema postankoma:

“Mislim da smo bili s strategijo preoptimistični in vedel sem da nas bodo dirkači zadaj proti koncu dirke ujeli. Uspel sem jih zadržati nekaj krogov, vendar na koncu nam ne be bi nikoli uspelo.”

Alonsa je iz deseterice najprej izrinil Lance Stroll, nato pa je španec bitrko izgubil še z Pierrom Gaslyjem. Kjub temu Alonso meni, da bi težko storili kaj več saj dirkalnik ni bil najbolj konkurenčen.

“Vendar kljub vsemu raje tvegam s strategijo in osvojim kakšno točko, kot pa da le padam po lestvici. Bili smo pogumni, morda nekoliko preveč. Pred naslednjo dirko je ključno, da analiziramo hitrost med dirko in obrabo pnevmatik.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje