Mercedes: Bili smo zlomljeni, ker Schumacherju po povratku v F1 ni uspelo zmagati dirke

0

Glavni strateg ekipe Mercedes James Vowels in športni direktor Ron Meadows sta priznala, da ju je “zlomilo”, ko je Michael Schumacher svoj mandat v moštvu končal brez zmage na dirki za VN Formule 1.

Legendarni Schumacher se je leta 2010 z Mercedesom na velika vrata vrnil v Formulo 1, nemškemu šampionu pa v treh letih dirkanja za ekipo srebrnih puščic ni več uspelo stopiti na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Sedemkratni svetovni prvak je tako po koncu sezone 2012 dokončno odšel v dirkaški pokoj, Mercedesova inženirja pa sta v pogovoru za F1 podkast Beyond the Grid priznala, da ju je dejstvo, da se je Schumacher od ekipe iz Brackleya poslovil brez zmage zelo razžalostilo.

“Bil sem zlomljen, resnično zlomljen.” je dejal Vowels.

“To je fant, za katerega smo si vsi želeli, da zmaga na dirki, ker si jo je iskreno zaslužil. V ekipo je vložil toliko moči in svojega življenja, da bi bilo to zanj lepo poplačilo za ves trud. Še danes čutim, da ni dosegel takšnih rezultatov, kot bi si jih zaslužil.”

S svojim kolegom se strinja tudi športni direktor Mercedesa Ron Meadows.

“Glede na to kako nam je pomagal izboljšati bolid me zagotovo najbolj žalosti, da Michael z nami ni uspel zmagati dirke, saj je bil drugačen voznik, kot smo jih bili vajeni do tistega trenutka. Vsi smo mu privoščili, toda na žalost se ni zgodilo. Nekaj let kasneje smo bili v položaju, ko nismo mogli prenehati zmagovati in za del tega uspeha je nedvomno zaslužen tudi Michael.

Video: Schumacher s 43. leti na pole v Monte Carlu

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje