Marka je prednost štirih desetink na kvalifikacijah presenetila

0

Red Bull in Max Verstappen sta na prvih kvalifikacijah letošnje sezone presenetila celotno Formulo 1. Pri Mercedesu so prepričani, da odlična forma ekipe iz Milton Keynesa temelji na njihovem ‘high-rake’ konceptu dirkalnika, saj naj bi novi predpisi imeli manj vpliva nanj. Helmut Marko te navedbe zanika.

“Kar naenkrat je ‘high-rake’ koncept ključ do uspeha,” je Marko cinično povedal v pogovoru za Motorsport-Magazin.com. Lansko sezono je bila oblikovalska filozofija Adriana Neweya  deležna številnih kritik, saj je imel dirkalnik RB16 težave s stalnim prekrmarjenjem, medtem ko sta Mercedes in Racing Point dokazovala, da ‘low-rake’ koncept in daljša medosna razdalja prinašata več prednosti kot slabosti.

Marko trdi, da letošnja dobra forma Red Bulla ne temelji na ‘high-rake’ konceptu, saj je po njegovem mnenju ta koncept vedno deloval, prav tako pa so še vedno vidne slabosti, kot je občutljivost dirkalnika v vetru. Avstrijec je pojasnil, da gre dobro formo pripisati izboljšavam celotnega paketa in da se bo dirkalnik na prihajajočih stezah še bolj izkazal:

“Prednost štirih desetink na kvalifikacijah v Bahrajnu nas je presenetila, saj smo pričakovali največ dve desetinki. Naš koncept bi moral še bolje delovati v hitrih ovinkih, vendar jih v Bahrajnu ni bilo veliko.”

Marko kritičen: Mogoče smo bili po kvalifikacijah preveč evforični

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje