Gasly pred domačo dirko: “V Bahrainu smo videli da imamo “paket”, ki se lahko bori za velike točke”

0

Dirka v Imoli bo za ekipo Alpha Tauri domača dirka. Ne le, da je njihova tovarna oddaljena kakšnih 300 metrov od vhoda na stezo, temveč se ekipa dirkališča pogosto poslužuje za snemalne dni in testiranja z starejšimi verzijami dirkalnikov. Prvi dirkač Scuderie Pierre Gasly meni, da bo ekipa na dirkališču Enzo in Dino Ferrari zelo nevarna.

“V Bahrainu smo videli da imamo “paket”, ki se lahko bori za velike točke. Drugi del kvalifikacij smo celo opravili na srednje trdih pnevmatikah, kar je le potrdilo naše zaupanje v dirkalnik.”

Le Max Verstappen in oba Mercedesa sta sledila zgledu. Sicer je strategija na napačni nogi ujela Yukija Tsunodo, ki je izpadel in moral štartati kot 13.

“Imola je eno mojih ljubših dirkališč. Zelo tehnično in z veliko hitrimi ovinki, kar ti dovoli najti svoj ritem v dirkalniku. Poleg tega pa te ohranja na konicah prstov, saj vožnja zahteva ogromno pozornosti.”

Gasly je na omenjenem dirkališču lani dosegel svoj najboljši rezultat na kvalifikacijah, in sicer 4. mesto, a je na dirki zaradi okvare moral predčasno zapeljati v garažo. Medtem je njegov moštveni kolega Daniil Kvyat izkoristil hitrost svojega dirkalnika in po umiku varnostnega avtomobila prehitel kar tri dirkače in dirko končal tik pod zmagovalnim odrom.

 

“Ekipa je trdo delala od prve dirke dalje, saj je še nekaj področji na katerih se lahko izboljšamo, vendar ni skrivnost da imamo hiter dirkalnik.”

Je še dodal Francoz, ki bo v Imoli iskal prve točke v letošnji sezoni. Na prvi dirki sezone je moral že po prvem krogu na postanek saj ga je stik z McLarnom Daniela Ricciarda stal sprednjega krilca.

F1 2021: VN Emilije Romanje – Imola: Vse kar morate vedeti

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje