F1 ekipe potrdile 3 sprinterske dirke v letošnji sezoni

0

Potem ko so je vseh 10 ekip potrdilo finančni dogovor, bo Formula 1 letos na treh dirkaških vikendih preizkusila format kratkih sobotnih dirk, ki bodo določile startno vrsto za nedeljsko dirko. Uvedbo novega formata mora tako potrditi zgolj še Svet za avtomobilski šport FIE.

Sobotne sprinterske dirke, ki jih bo Formula 1 letos preizkusila v okviru nekaterih dirkaških vikendov, se bodo uradno imenovale “sprinterske kvalifikacije,” njihova dolžina pa bo 100 kilometrov.

V skladu z dogovorom bo Liberty Media vsaki ekipi plačala enkratni znesek v višini 500.000 ameriških dolarjev za kritje stroškov sodelovanja na treh poskusnih šprinterskih dirkah, ki jih bomo videli v letošnji sezoni.

Formula 1 namerava tovrstni format letos preizkusiti na treh dirkaških vikendih, sprinterske kvalifikacije, ki bodo na sporedu ob sobotah, pa bodo določile startni vrstni red za nedeljsko dirko.

Prav tako naj bi se na sobotnih dirkah delile tudi točke in sicer naj bi jih prejeli najboljši trije na sprinterski dirki. Zmagovalec naj bi prejel tri točke, drugouvrščeni dve in tretjeuvrščeni eno točko.

Ostale določbe so še v fazi pogajanj, Formula 1 pa razmišlja o posebnem pravilu, ki bi določalo, da bi lahko dirkači na sprinterskih dirkah sistem DRS uporabljali, ko bi se dirkaču pred sabo približali na manj kot dve sekundi, in ne sekundo, kot to velja za nedeljske dirke.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje