De Meo: Mnogi menijo, da je Formula 1 drag in nepotreben hobi

0

Renault je v Formuli 1 doživljal težke čase, saj je ekipa nizala slabe rezultate, prav tako pa je francoski proizvajalec zašel v hude finančne težave. Nadaljnjo sodelovanje v kraljici motošporta je bilo pod vprašajem.

Francoski avtomobilski gigant je v prvi polovici lanskega leta zabeležil rekordno finančno izgubo, zaradi česar je bilo odpuščenih 15.000 delavcev. Generalni direktor Renaulta Luca de Meo je v pogovoru za Motorsport-Total.com povedal, da se je moral zelo potruditi, da je francosko ekipo ohranil v Formuli 1:

“Mnogi so me prosili, naj Renault zapusti Formulo 1, saj smo se spopadali s finančnimi težavami. Formula 1 se je nekoliko oddaljila od prevladujočih trendov, zato mnogi menijo, da je precej drag in morda nepotreben hobi.”

De Meo se je na koncu odločil, da bo Renault ostal v Formuli 1. Ekipa letos nosi ime Alpine F1, s čimer francoski proizvajalec želi tej znamki športnih avtomobilov dati nov zagon:

“Formula 1 je ogromna marketinška platforma. Če bi znamki želeli zagotoviti toliko medijske pozornosti, kot jo dobi v Formuli 1, bi morali vložiti na stotine milijonov dolarjev, ki jih trenutno nimamo na voljo. Pozornost je za znamko dragocena.”

Alonso priznava: Z Alpinom bo težko osvojiti naslov

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje