Coulthard razkril zakaj je imel Ron Dennis raje Hakkinena

0

Nekdanji voznik Formule 1 David Coulthard je deli anekdoto v kateri je pojasnil, zakaj je bil nekdanji šef ekipe McLaren Ron Dennis bolj kot njemu, naklonjen njegovemu nekdanjemu moštvenemu tekmecu Miki Hakkinenu.

Medtem ko je Coulthard z McLarnom dosegel 12 zmag za VN Formule 1, je Hakkinen v letih 1998 in 1999 z britanskim moštvom postal svetovni prvak. Coulthardu, ki je menil, da je ekipa bolj naklonjena finskemu vozniku, pa je sume potrdil šef ekipe Ron Dennis, ki je kot razlog svoje pristranskosti navedel hudo nesrečo, ki jo je Hakkinen doživel leta 1995 v Avstraliji.

Vse, kar sem kdaj zahteval od McLarna, je bila enaka priložnost, in če je to pomenilo, da sem počasnejši od Mike, sem se moral s tem sprijazniti “je dejal Coulthard v podcastu “On Marbles.”

“Dennis je sčasoma priznal, da je zaradi globoko zakoreninjene, vseživljenjske vezi pristranski, ker je stal nad bolniško posteljo, ko je bil Mika na aparatu za vzdrževanje življenja. Bilo ga je zelo strah, da bo njegov voznik izgubil življenje in tedaj se je na Miko še posebej navezal. Nikoli ni skrival, da ga je imel raje in s tem sem se moral soočiti.”

Ron Dennis: Alonso se je posmehoval, ko sem mu povedal, da bo njegov moštveni kolega Hamilton

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje