Alonso: “Nisem dirkal pri svojih sto procentih”

0

Fernando Alosno se je po dveh letih premora vrnil v karavano Formule 1 in opravil s prvo postajo sezone 2021. Španec je veči del dirke dirkal znotraj točk, a na koncu moral priznati premoč pregretim zavoram. Špančev moštveni kolega Esteban Ocon je osvojil 13. mesto in prav tako dirkaški vikend zaključil z ničlo na svojem računu.

Kljub temu je bila Alonsova predstava pozitivno presenečenje za navijače “Matadorja”. 39-letnik iz Ovieda se z oceno svoje predstave ne bi povsem strinjal:

“Ne bi se strinjal s tem. Mislim, da nisem bil pri svojih sto procentih. Bilo je zabavno, saj sem imel nekaj dobrih bitk, vendar moram se še prilagoditi in bolj zaupati dirkalniku.”

Alonso z dirkalnikom še ni povsem zadovoljen, saj izgleda da francoska ekipa ni imela dobrega zimskega spanca pred novo sezono in je zaostala za najhitrejšimi konkurenti “sredine” – McLaren, Alpha Tauri, Ferrari. Kje meni, da so še rezerve je Alonso odgovoril:

“Več lahko dobim od samega dirkalnika, zavor, samega starta in tako dalje. Ni bilo slabo, a mislim da je področij kjer se lahko izboljšam kar nekaj.”

Alonso odstopil zaradi ovitka od sendviča

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje