Albert Park dobiva novo podobo; šikano bo nadomestila dolga ravnina

1

Albert Park in steza, ki pelje po njem bosta prvič od leta 1996, ko je potekala prva dirka v Melbournu podvržena večjim spremembam. Velika nagrada Avstralije je bila zadnjič na sporedu leta 2019 – dirko je dobil Valtteri Bottas. Če ne bo nadaljnih zapletov, bomo dirkalnike po Albert Parku spet slišali rohneti konec novembra letošnjega leta.

Organizatorji dirke so se za spremembe odločili v sklopu obnavljanja površine steze. Najočitnejša sprememba je izločitev ovinkov 9 in 10, ki sta v preteklosti tvorila zahtevno zaviranje in izredno pomembno pospeševanje proti šikani 11 in 12. Del proge bo nadomestila dolga ravnina, ki se bo začela že z izhodom iz ovinka 6. Časi krogov naj bi posledično bili krajši za približno 5 sekund.

Ovinka 9 in 10 bo nadomestila ravnina, ki bo najvrjetneje kategorizirana kot DRS cona.

Pri ustvarjanju nove steze je sodelovalo tudi nekaj aktualnih dirkačev Formule 1 – med njimi tudi domači ljubljenec Daniel Ricciardo, ki svoje prve stopničke na domači dirki še čaka.

“Nekaj dirkačev nas je sodelovalo pri spremembah. Všeč mi je, da so nas vprašali kaj si tudi mi mislimo. Nismo se strinjali na vseh področjih, a cilj nam je bil enak: narediti dirkaško nedeljo še bolj zanimivo.”

Obnova je poleg tega obsegala širitev nekaterih ovinkov in kreiranje novih možnosti za prehitevanja.

13. ovinek steze bo širši, kar naj bi izboljšalo možnosti za prehitevanje.
guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Dejan

vsaj fotošop bi lahko bolje naredili 🙂