Wolff: Če bo Lewis ostal v Formuli 1, želimo z njim še naprej sodelovati

0

Osrednja tema te zime so bila pogajanja med Lewisom Hamiltonom in Mercedesom. Ta so potekala zelo počasi, vendar sta naposled  obe strani našli skupno besedo in tako bo Britanec vsaj še eno leto član ekipe iz Brackleya. Mnogi menijo, da kratkotrajnost pogodbe kaže na Hamiltonovo pomankanje motivacije za dirkanje po letu 2021, vendar Tota Wolffa to trenutno ne skrbi.

“O njegovi predanosti ni dvoma,” je Wolff povedal v pogovoru za Motorsport.com. Avstrijec se zaveda, da se bo Hamilton v prihodnosti želel osredotočiti na druga področja:

“Popolnoma prav ima, časi se spreminjajo. Vsi imamo v življenju svoje prioritete. On se ves čas vneto bori proti neenakosti in rasizmu.”

Wolff je Hamiltonu pripravljen ponuditi nekaj več maneverskega prostora, vendar poudarja, da bodo naslednja pogajanja povsem drugačna:

“Dogovorili smo se, da bomo pogajanja začeli zelo zgodaj, saj se želimo izogniti situaciji, v kakršni smo se znašli lansko leto.”

Šef Mercedesove ekipe meni, da Hamilton ne želi prestopiti v drugo ekipo, zato edino vprašanje ostaja, ali bo Britanec ostal v Formuli 1 tudi po koncu letošnje sezone:

“Če bo Lewis ostal v Formuli 1, želimo z njim še naprej sodelovati. O tem se bomo kmalu pogovorili.”

Wolff: “Pogovore o 2022 in naprej smo prestavili na naslednjo sezono”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje