Vettel: “Imam več kot 50 zmag in pravijo, da sem povprečen.”

0

Le Michael Schumacher in Lewis Hamilton sta dirkača, ki sta osvojila več zmag kot Sebastian Vettel. 33-letni Nemec se po šestih letih v dirkalniku Ferrarija seli v ekipo Aston Martin, kjer bo poskušal obuditi še kako bogato kariero. Kjub dosežkom Sebastian verjame, da ko bo nekega dne končno zapusti Formulo 1 ga bodo ljudje hitro pozabili, a se s tem ne obremenjuje.

“Ne zanima me kaj si ljudje mislijo o meni. Svet se premika naprej in gleda naprej. Če ne bi bilo tako bi stali tukaj in se pogovarjali o Juanu Manuelu Fangiu kot bogu vseh dirkačev. Dvomim, da povprečen 15-letnik danes ve kdo je to bil.”

Heppenheimčan bo v temnozelenem kombinezonu poskušal dodati svoj peti naslov svetovnega prvaka in se izenačiti z slavnim argentinskim dirkačem petdesetih let.

“Prepričan sem, da ko se bom sam poslovil od Formule 1 me bodo ljudje pozabili relativno hitro. S tem sem sprijaznjen. To je tudi razlog zakaj se ne poskušam dokazovati ljudem. Razmišljam le kdo in kaj je pred menoj. Na koncu smo le jaz in ekipa.”

Vettel meni, da današnji spremljevalci Formule 1 prehitro pozabljajo in le zadnji dve dirki sta pomembni ali si heroj ali povprečnež.

“Danes se vse premika hitreje in ljudem sta pomembna le zadnja dva rezultata. Dirkač se vzame od nikoder in po nekaj dobrih dirkah postane heroj. Sam imam več kot 50 zmag in pravijo, da sem povprečen. A tako je to danes.”

Vettel še vedno verjame v peti naslov svetovnega prvaka

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje