“Verstappen bi Hamiltona zmlel, če bi bila v enakem dirkalniku”

2

Čeprav je Max Verstappen na nedeljski dirki v Bahrajnu izgubil dvoboj z Lewisom Hamiltonom, je nekdanji dirkač Nelson Piquet prepričan, da bi Nizozemec zmlel Britanca v enakem dirkalniku.

Hamilton je v svoji dosedanji karieri osvojil sedem naslovov svetovnega prvaka, od tega šest v zadnjih sedmih letih sodelovanja z Mercedesom. Britanec letos lovi svoj osmi naslov, vendar bo pri tem moral zlomiti odpor Maxa Verstappna. Trikratni svetovni prvak Nelson Piquet je prepričan, da bi Nizozemec zmlel Britanca, če bi oba dirkala za isto ekipo. Brazilec je v pogovoru za Autosport.com povedal:

“Ne gre za to, da je Hamilton slab, vendar ima ob sebi nekaj razredov slabšega ekipnega kolega (Valtteri Bottas), katerega predhodnik je bil še slabši (Nico Rosberg). Upoštevati moramo, da v Formuli 1 moštva sodelujejo z različnimi bolidi, zato je težko neposredno primerjati dva dirkača iz dveh različnih ekip.

 

Prepričan sem, da bi Max razbil Hamiltona, če bi dirkal za Mercedes. Max je agresivnejši. Resda zaradi te agresivnosti naredi več napak, vendar menim, da je boljši od Hamiltona.”

Hamilton: Zmaga v Bahrajnu dokaz, da moj uspeh ni posledica dirkalnika

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Gregor

Se strinjam s tem komentarjev. Honda se je vedno v rahlo podrejenem polozaju. S je videlo na ravninah da izgublja Max po kakšno desetinko, tako da Hamilton se naj kr tolaži z dejstvom da ima Honda hitrejši dirkalnik, mislim da ni res, Honda ima Maxa… 💪💪💪

Michael Schumacher

Kaj bluzi ta starec njega so tudi šolali pionirčki