Šok: FIA Lewisu Hamiltonu zaradi kršitev omejitev steze vzela zmago v Bahrajnu

0

FIA je po pritožbi ekipe Red Bull in pregledu dokaznega materiala Lewisu Hamiltonu za kršitev omejitev steze prisodila kazen pribitka 30. sekund, Britanec pa je posledično ostal brez zmage na uvodni dirki sezone v Bahrajnu.

Zmagovalec prve dirke sezone 2021 je tako postal Max Verstappen, medtem ko je Hamilton po podeljeni kazni zasedel drugo mesto.

Po koncu dirke do po spletu zaokrožili videoposnetki, ki prikazujejo, kako je Hamilton v več kot polovici dirke v četrtem ovinku zapeljal s steze, s čimer je v celotni dolžini dirke pridobil skoraj pet sekund.

Takoj po dirki je ekipa Red Bull vložila uraden protest, komisarji FIE pa so po pregledu videoposnetkov ugotovili, da je Britanec na ta način neupravičeno pridobil pomembno prednost, kar mu je na koncu izdatno pomagalo do zmage.

Čeprav so dirkači z vodstvom dirke pred startom sklenili dogovor, da omejitve steze, ki jih je FIA strogo sankcionirala v kvalifikacijah, na sami dirki ne bodo veljale, pa so komisarji sklenili, da je takšen dogovor v nasprotju z veljavnim pravilnikom, posledično pa bi moral obveljati režim, ki ga je vodstvo dirke sklenilo pred začetkom dirkaškega vikenda.

Odločitev komisarjev je sedaj dokončna, Hamilton pa je tako ostal brez zmage na uvodni dirki sezone. Le ta je tako pripadla Maxu Verstappnu, ki je zabeležil 25 točk in prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

NOVICA JE PRVOAPRILSKA ŠALA 🙂

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje