Sainz: Menim, da ga je nemogoče premagati

0

Carlos Sainz bo prihajajočo sezono dirkal za ekipo Ferrari, s čimer se mu bodo uresničile sanje. Španec upa, da se bo ščasoma lahko boril za zmage in morda celo naslov svetovnega prvaka. Ne glede na dosežke Sainz meni, da nikoli ne bo mogel premagati neke osebe.

V Formuli 1 so skozi zgodovino pogosto dirkali dirkači, katerih očetje so bili legendarni vozniki. Letošnjo sezono bosta takšna Carlos Sainz ml. in Mick Schumacher. V primerjavi z Mickovim očetom Michaelom Schumacherjem, Carlos Sainz starejši nikoli ni dirkal v kraljici motošporta, vendar zaradi tega ni nič manj legendaren voznik. 58-letni Španec je namreč dvakrat osvojil naslov v svetovnem reli prvenstvu (WRC) in trikrat zmagal na reliju Dakar.

Sainz ml. je v pogovoru za Motorsport-Total.com povedal, da je njegovega očeta nemogoče posnemati:

“Menim, da nikoli ne bom stopil iz njegove sence, saj je imel povsem drugačno kariero kot jaz. Moj cilj je osvojiti naslov tako kot on, vendar me do tja loči še dolga pot. Moj oče je bil v svojih časih pionir, saj je v svetovno reli prvenstvo prinesel veliko sprememb.”

Španec je s prestopom v Ferrari uresničil svoje dolgoletne sanje:

“S tem sem uresničil svoje največje sanje, vendar še vedno se nisem uspel približati očetu, saj ima on za sabo izjemno kariero. Težko ga bom dohitel. Menim, da ga je nemogoče premagati.”

Sainz želi s Ferrarijem postati svetovni prvak

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje