Schumacherjeva pričakovanja pred prvo sezono v Formuli 1

0

Po osmih letih odsotnosti priimka Schumacher na štartni vrsti Formule 1 se ta vendarle vrača in bo v obliki Micka Schumacherja dirkal v dirkalniku Haas. Mladi Nemec je za 14 točk dobil F2 prvenstvo pred Callumom Illotom, ki bo v prihodnjem letu opravljal dolžnosti rezervnega dirkača Ferrarija in Yukijem Tsunodo, ki se seli v Alpha Tauri. Za Auto, Motor und Sport je dejal:

“Prvič bom dirkal v dirkalniku, ki ima servokrmiljenje – to je že zelo velika razlika. Občutek v dirkalniku je precej drugačen. Pričakuješ drugačne odzive dirkalnika in zato je potreben čas, da se privadiš.”

Schumacher ni nikoli blestel takoj po vstopu v serijo. Spomnimo, da je v letu 2019 prvenstvo Formule 2 kočal na šele 12. mestu. Prehitela sta ga tako Callum Illot kot Nicholas Latifi. Vendar je že v naslednji sezoni Schumacher stvari obrnil v svoj prid in dobil skupni seštevek Formule 2.

“Rad zapisujem stvari – tudi ko letim, poskušam čas izkoristiti. Veliko dirk sem že odpeljal, a nič ni podobno dirkaškemu vikendu Formule 1. V zadnjih tednih sem imel veliko Zoom sestankov z ekipo in pripraviti se poskušamo kar se da dobro. Vednar dirka je dogodek zase, kjer se lahko zgodi marsikaj – na koncu se učiš s preiskušanjem stvari in delanjem napak.”

Schumacher bo imel pred svojo prvo sezono v Formuli 1 le 3 dni časa za testiranje dirkalnika. Mick meni, da to zanj ni najbolje a je prepričan, da se bo na dirkalnik pred prvo dirko uspel dobro privaditi.

Mazepin: “Mislim, da bova z Mickom zelo blizu”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje