Foto slider: Primerjava med Mclarnoma MCL35 in MCL35M

0

Mclaren je kot prva F1 predstavila svoj dirkalnik za sezono 2021, pričakovano pa je MCL35M zaradi “zamrznjenega” pravilnika izredno podoben svojemu predhodniku MCL35.

McLaren je tudi edina F1 ekipa, ki je med zimskim odmorom zamenjala dobavitelja motorja. Medtem ko je bil obseg sprememb, ki so jih lahko naredili na svojem dirkalniku precej omejen omejen, jim je FIA odobrila določene spremembe na šasiji, da bi lahko v dirkalnik, ki je bil prvotno zasnovan za Renaultov motor, uspešno vgradili Mercedesovo pogonsko enoto.

Gledano od spredaj je opazna večja odprtina za dovod zraka, kar je v skladu z rešitvami, ki smo jih lani videli pri ekipah z Mercedesovimi pogonskimi sklopi.

“Eden ključnih elementov zasnove MCL35M je integracija pogonske enote Mercedes-AMG, za kar si je prizadevala tako ekipa iz Wokinga kot tudi naši kolegi v Mercedesu,” je povedal tehnični direktor James Key. “Kljub našemu omejenemu obsegu sprememb homologiranega dirkalnika, je ekipa opravila fantastično delo z optimizacijo oblikovalskih rešitev.”

Slike dirkalnika od zgoraj navzdol razkrivajo podrobnosti sprememb, ki so bile potrebne za namestitev motorja. Bočna dela sta občutno tanjša kot pri predhodniku, zadnji del dirkalnika pa je videti nekoliko podaljšan.

Najbolj opazna razlika je zmanjšana površina zadnjega dna, ki ima v primerjavi z lansko zasnovo dolg izrez v obliki trikotnika pred zadnjimi kolesi. Mclaren naj bi si tem sicer izgubil nekoliko podtlaka, čeprav je Key prepričan, da se bo McLaren kmalu vrnil na raven, ki jo je imela ekipa iz Wokinga v lanski sezoni.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje