Albon: “Cilj je, da zaslužim sedež za prihodnje leto.”

0

Alex Albon je v sezoni 2022 ostal brez sedeža pri ekipi Red Bull. Sicer je prevzel vlogo rezervnega in testnega dirkača a Britanec tajskih korenin je odločen, da se vrne v sezoni 2022. Albon bo v sezoni premora poskušal bolje razumeti dirkalnik in kot testni dirkač pomagal odpravljati napake RB16B (novi dirkalnik).

“Mislim, da mi je manjkalo nekaj izkušenj. Trdo sva delala z mojim inžinirjem na nastavitvah in počasi sva začela razumeti, kaj je bilo potrebno storiti. To se je nadaljevalo v nedogled a proti koncu sezone smo našli dobre stvari. Morda se z rezultatov tega ne vidi, a smer je bila pravilna.”

24-letnik je s težavo dohajal svojega moštvenega kolega Maxa Verstappna. Seveda pa ni skrivnost, da je RB16 imel veliko težav z vodljivostjo in bil na trenutke zelo nepredvidljiv:

“RB16 ni bil enostaven dirkalnik za ga voziti in v njem se nisem počutil domače. Vem da če bi imel dirkalnik kateri bi reagiral tako kot želim, bi bili tudi rezultati bistveno boljši.”

Kljub temu se Alex Albon ne rad ozira na preteklo sezono in je že povsem osredotočen na prihodnjo novo. Rezervni dirkač Red Bulla bo zagotovo želel dokazati Helmutu Marku in Christianu Hornerju, da je vreden ostanka v Formuli 1:

“Seveda sem bil razočaran nad odločitvijo, a če bom le posedal okoli se nič ne bo zgodilo. Kmalu sem ugotovil da nič dobrega ne pride, če se sam sebi smilim in naredil bom vse, da se vrnem v Formulo 1. Cilj je, da zaslužim sedež za prihodnje leto.”

Mercedes: Red Bull bo letos močan nasportnik

 

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje