Wolff: V veselje nam je razvijati dva povsem različna dirkalnika

0

Toto Wolff vztraja, da je sočasno razvijanje dirkalnikov za sezoni 2021 in 2022 v veselje celotni ekipi.

V luči globalne pandemije so se ekipe Formule 1 dogovorile, da bodo poskušale zmanjšati stroške tako, da bodo nova pravila stopila v veljavo eno leto kasneje. Uvedba proračunske omejitve v višini 145 milijonov dolarjev je privedla do tega, da bodo nekatere ekipe prihajajočo sezono preprosto odpisale in se osredotočile izključno na ‘revolucionarno’ leto 2022. Pristop, ki se mu bodo poslužili tudi pri ekipi Haas, pa po besedah Wolffa ni v načrtih srebrnih puščic.

“Vsi govorijo o novih pravilih za leto 2022, vendar pozabljajo, da se bo prej odvila prav tako pomembna sezona 2021. Dirkalniki bodo izgubili velik del podtlaka, kar pomeni opazne razlike okoli gum, na dnu in na zadnjem predelu bolida. To je nekaj, pri čemer uživamo – nadoknaditi in ugotavljati, kako se na dirkalniku obnašajo pnevmatike.”

Mercedes je preteklo sezono na impresiven način osvojil sedmi zaporedni konstruktorski naslov, pri čemer je Lewis Hamilton uspeh dopolnil s četrto zaporedno krono, sedmo v njegovi zbirki. Kljub vsem uspehom Wolff zagotavlja, da bodo nova pravila le še podžgala Mercedes.

“Očiten ‘slon v sobi’ so nova pravila za sezono 2022, saj so enormna. Preplezati bomo morali ogromno oviro, vendar to radi delamo. To nas bo motiviralo naslednjih nekaj let.”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje