Wolff: Formula 1 bo v letu 2022 doživela ‘velik potres’

0
TOTO-WOLFF

Toto Wolff je nova pravila Formule 1, ki stopijo v veljavo v sezoni 2022, označil za ‘potres’, ki bo otežil nadaljevanje Mercedesove dominacije.

Mercedes je zadnjih sedem let nepremagljiv v konstruktorskem prvenstvu, največjo grožnjo tej neprekinjeni vladavini pa predstavljajo preoblikovani predpisi, ki bodo Formulo 1 pretresli v letu 2022. Z letošnjo sezono v veljavo stopi omejitev proračuna, ki bo najbolj prizadela večje ekipe in omogočila bolj konkurenčne pogoje.

Šef in solastnik ekipe Mercedes Toto Wolff označuje nova pravila kot težaven izziv, ki ga morajo srebrne puščice premagati, če želijo ostati na vrhu. Avstrijec je Autosport povedal:

“Letošnje leto bo za nas zanimivo, saj se moramo zaradi zgornje meje proračuna ustrezno prestrukturirati. Soočamo se s težavnim izzivom, kako obvladovati nekoliko prilagojene letošnje predpise in velik potres, ki bo sledil v letu 2022. Obstajajo dejavniki, ki so usmerjeni proti nam in nas zelo motivirajo; so pa tudi takšni, ki so nam v pomoč, saj verjamemo, da smo dobro organizirani. Spremembe sprejemamo, kot smo to že počeli v preteklosti. Vsi se že veselimo leta 2022.”

Wolff si sedaj, enako kot Daimler in Ineos, lasti tretjinski delež ekipe Mercedes F1 Team. Ugibanja, ali bo Avstrijec zapustil ekipo, so se končala pred božičem, ko je bilo objavljeno, da Wolff ostaja šef srebrnih puščic. Na vprašanje, zakaj je trajalo toliko časa, da je bil sklenjen nov dogovor z direktorjem Daimlerja Olom Kalleniusom, je Wolff odgovoril:

“Moj odnos z Olom, Daimlerjem, upravnim odborom in različnimi ljudmi, ki tam delajo, je odličen, saj si skupaj tudi lastimo podjetje. Ni vedno tako preprosto podaljšati pogodbe, saj se je potrebno vprašati, kako bo to vplivalo na odnose z delničarji. To vzame veliko časa. V nobenem podjetu ne najdejo odgovorov na pomembna vprašanja o vodstvu in lastništvu kar čez noč. Torej je tudi to bil normalen proces.”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje