Villeneuve kritizira Ferrarijevo akademijo

0
FERRARIjeva dirkaška akademija

Svetovni prvak iz sezone 1997 Jacques Villeneuve meni, da se v Ferrarijevo akademijo lahko vstopi le z dovolj velikim finančnim zaledjem.

Scuderia trenutno razpolaga z največjim številom talentiranih dirkačev izmed vseh ekip Formule 1. Najbolj znan bivši član akademije je dvakratni zmagovalec dirk sezone 2019 Charles Leclerc. Ta se je karavani kraljice motošporta pridružil v sezoni 2018, leto kasneje pa napredoval v Ferrari.

V letu 2021 se Formuli 1 pridružuje Mick Schumacher z ekipo Haas. Ta je kot del akademije v pretekli sezoni osvojil naslov v prvenstvu F2. V končni razvrstitvi je mlademu Nemcu bil tesno za petami še en član Ferrarijeve akademije Callum Ilott, ki bo v naslednji sezoni opravljal delo testnega voznika pri ekipi iz Maranella. Poleg omenjenih so v preteklem letu svojo talentiranost prikazali tudi Robert Shwartzman, Giuliano Alesi in Marcus Armstrong.

Marko: Shwartzman je boljši od Schumacherja

Villeneuve kljub temu meni, da se večina dirkačev prebije v akademijo s pomočjo denarja. Svetla izjema pri tem ostaja Charles Leclerc. Kanadčan je svoje poglede objasnil za Sky Italio.

“Vsi, razen Leclerca, so v akademijo vstopili z denarnim zaledjem. On je bil edini, ki prej ni imel urejenih financ. Ostali razpolagajo s premoženjem, ki jim pomaga na njihovi dirkaški poti. Seveda morajo veliko postoriti sami, vendar verjamem, da bi tudi brez Ferrarija enako uspeli.”

Kot naslednjo izjemo Villeneuve izpostavlja Micka Schumacherja, ki si je zaradi velikih pritiskov moral začrtati lastno pot.

“Mick je zadnja leta pod velikimi pritiski zaradi njegovega priimka. Zagotovo je začutil ta pritisk in se iz tega mnogo naučil. To ga dela drugačnega od ostalih članov akademije.”

Ferrarijev testni voznik Marc Gene se z Villeneuvom ne strinja:

“Ferrarijeva akademija je na zelo visoki ravni. Zelo jasno je bilo videti talentiranost dirkačev med lansko sezono Formule 2.”

 

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje