Verstappen: V F1 bi morali pritiskati na polno in ne varčevati

0

Max Verstappen odkrito priznava, da ni navdušen nad vsem varčevanjem z materialom, ki je v zadnjih letih prisotno v Formuli 1, saj je prepričan, da bi morali dirkači v elitnem razredu motošporta vselej pritiskati na polno.

Dirkalniki Formule 1 so zasnovani na način, da so najhitrejši dirkalni stroji na svetu in predstavljajo vrhunec avtomobilskega športa. Kljub temu pa je Formula 1 v zadnjih letih velik poudarek posvetila zmanjševanju stroškov, dirkači pa so posledično soočeni z varčevanjem na vseh področjih.

Eden izmed dirkačev, ki nad tovrstnim varčevanjem v Formuli 1 nikakor ni navdušen je Max Verstappen, ki je za Racingnews365.nl povedal:

“Težava je v tem, da je s temi bolidi praktično nemogoče prehitevati in zato si vsi želijo opraviti samo en postanek v boksih. Na ta način pogosto obtičiš za drugim dirkačem in nato je tvoja naloga, da dirkalnik pripelješ do cilja, ne da bi ob tem uničil pnevmatike. Na nekaterih stezah je potrebno celo nekoliko spuščati plin, saj rezervorar nima dovolj goriva za celotno dirko. Mislim, da Formula 1 ne bi smela biti takšna. Dirkamo z najhitrejšimi dirkalniki na svetu in morali bi pritiskati na polno.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje