Verstappen: Morali bomo biti močni na vseh dirkališčih

0
Max-Verstappen

Max Verstappen pravi, da so nova pravila oslabšala ekipo Red Bull ter dala tekmecem prednost. Toda v prihajajoči sezoni želi ekipo popeljati do novih zmag.

Verstappen: Red Bull mora zmagati prvo dirko v sezoni

V intervjuju, ki ga je objavil Motorsport Network, je dejal:

“Če sem iskren do vas, mislim da bi konec leta 2013, če se predpisi ne bi spremenili, Red Bull ostal na vrhu.”

Nizozemec meni, da so te spremembe bile kot nalašč za Mercedes, saj so se Nemci na obdobje V6 pripravili zelo zgodaj. Mercedes ima sicer res najboljši motor, a k njihovem uspehu so pripomogla tudi vrhunska podvozja, ki so moštvu pomagala do sedmih naslovov v konstruktorskem seštevku.

“Mislim, da so svoj dikalnik naredili izjemno hitro, imeli so tudi neverjetno končno hitrost.”

Max je lansko sezono končal kot tretji najboljši dirkač, tik za voznikoma srebrnih puščic, Hamiltonom in Bottasom. Nizozemski dirkač pravi, da je dirkalnik zares deloval dobro šele v drugem delu sezone, ko pa sta se Mercedesova dirkača že precej oddaljila.

“Potrebujemo dirkalnik, ki deluje v različnih pogojih, kar je Mercedesu uspelo narediti. Morali bomo biti močni na vseh vrstah prog, zlasti pri koledarju s 23. dirkami”

Letos se mu bo v ekipi pridružil nov moštveni kolega Sergio Perez. Mehičan bo Nizozemca zagotovo želel premagati. Zanimivo bo videti, kako lahko Checo parira Verstappnu, ki si želi dodati še kakšno zmago k svojemu imenu. Tako bi postal najmlajši dirkač z dvomestnim številom zmag.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje