Uradno: Nekdanji šef Suzukija v MotoGP Davide Brivio bo vodil ekipo Alpine F1

0

Davide Brivio se je po odhodu s položaja šefa Suzukija v MotoGP pridružil F1 ekipi Renaulta, ki se bo v letošnji sezoni imenovala Alpine F1.

Brivio je v sezoni 2020 uspešno vodil Suzuki, saj so ti ob pomoči Joana Mira dosegli naslov svetovnega prvaka. Na računu italijanskega strokovnjaka so tudi številna osvojena prvenstva z Yamaho.

Takoj potem ko je Brivio zapustil Suzuki, so se pojavila namigovanja, da se bo Italijan preselil v Enstone, kjer se bo pridružil Renaultovi F1 ekipi, ki se je letos preimenovala v Alpine F1.

Brivio bo zasedel eno izmed vodstvenih funkcij v F1 ekipi, kjer bo neposredno poročal novemu izvršnemu direktorju znamke Alpine Laurentu Rossiju.

“Ekipa Alpine F1 z veseljem potrjuje, da bo Davide Brivio okrepil naše moštvi pred sezono svetovnega prvenstva v Formuli 1 FIA 2021,” je Renault sporočil v uradni izjavi.

Zanimivo je, da sta izvršni direktor Renaulta Luca de Meo in Brivio v preteklosti že sodelovala pri Yamahinem MotoGP oddelku. Brivio je bil del japonskega motociklističnega giganta skoraj 20 let. Ekipo je ob pomoči Valentina Rossija vodil do številnih naslovov. Po kratkem premoru se je v šport nato vrnil s Suzukijem. Ali lahko Italijan do podobnih uspehov pripelje tudi ekipo Alpine F1?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje