Uradno: Cyril Abiteboul zapušča Renault

0

Renault je uradno potrdil, da je mesto šefa Formule 1 ekipe zapustil Cyril Abiteboul, ki je bil na čelu francoske ekipe od leta 2014.

Ekipa bo v sezoni 2021 dirkala pod imenom Alpine F1, pri Renaultu pa še niso sporočili, kdo bo na čelu moštva zamenjal Abiteboula.

Po poročanju Motorsport.com želi Renault uvesti številne upravne spremembe znotraj Alpine F1. Vodilno mesto v Alpine-u naj bi zasedel Laurent Rossi, izvršni direktor Marcin Budkowski bi prevzel vodstvo ekipe, Nekdanji šef Suzukija v MotoGP Davide Brivio pa postal izvršni direktor dirkalnega segmenta znamke. Pred preoblikovanjem Renault F1 v Alpine F1 je znamka že bila podvržena spremembam v vodstvu, saj se je z vodilnega položaja poslovil Jerome Stoll.

Abiteboul se je ekipi zahvalil, da mu je vrsto let zaupala, zlasti pri ponovnem zagonu in rekonstrukciji ekipe, ki se je zgodila leta 2016.

Postavili smo trdni temelje dirkaške ekipe in entitet v Franciji in Angliji, strateški razvoj športa v smeri gospodarsko bolj trajnostnega modela in v zadnjem času projekt Alpine, ki zagotavlja prenovljen smisel in dinamičnost znamke Renault.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje