Turrini: John Elkann ne mara dirkanja

0

Po prezgodnji smrti Sergia Marchionneja leta 2018 je mesto predsednika Ferrarija prevzel John Elkann, ki je kasneje zaradi presenetljivega slovesa Louisa Camillerija postal tudi začasni izvršni direktor. Scuderia za seboj pušča izjemno slabo sezono v Formuli 1.

Italijanski novinar in dolgoletni spremljevalec dogajanja pri Ferrariju Leo Turrini je v nedavnem intervjuju izpostavil zanimivo podrobnost o novem direktorju legendarne italijanske znamke. Elkann naj ne bi imel nobenega zanimanja za dirkanje …

“John Elkann ne mara dirkanja, ampak do tega ima vso pravico. Še vedno je lahko dober direktor, če bo našel pomočnike, ki bodo nadomestili njegovo pomanjkanje dirkaškega duha.”

Turrini je tudi opisal razloge za padec forme ekipe iz Maranella:

“Trenutno stanje pri Ferrariju je rezultat napak, ki so jih v Maranellu delali zadnja desetletja. Binotto mora storiti nekaj glede tega, vendar pa ni prav, da je on vedno grešni kozel.”

Ferrari trenutno preživlja težke čase. Tehnični predpisi, ki so leta 2019 vplivali na moč njihovega motorja, so ekipo potisnili daleč stran od boja za najvišja mesta. Po 504 točkah in drugem mestu v konstruktorski razvrtitvi leta 2019 sta si lansko sezono rdeča dirkalnika skupaj izborila le 131 točk, kar je zadostovalo za skupno šesto mesto.

Vse od konca lanske sezone si ekipa iz Maranella prizadeva narediti spremembe, ki bi izboljšale uspešnost moštva. Po odhodu Louisa Camillerija se postavlja vprašanje, kdo bo postal novi izvršni direktor Ferrarija. Turrini ne verjame, da bo to postal Jean Todt.

“Vse je možno, vendar če se to zgodi, bom zelo presenečen. Za Ferrari je delal 15 let, osvojil vse, kar je mogoče, postal slaven in bogat, vendar ni več najmlajši. Zakaj bi se torej vrnil v Italijo?”

Italijanska ekipa je lansko leto zabeležila najslabšo sezono po letu 1980. Scuderii bosta staro slavo poskušala povrniti Carlos Sainz in Charles Leclerc, ki tvorita enega izmed najmlajših dirkaških dvojcev, ki so sedeli za volanom rdečega dirkalnika. Kako dolgo bo trajalo, da se Ferrari vrne v boj za najvišja mesta?

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje