Sodišče razveljavilo F1 pogodbo Sao Paola

0

Liberty Media je pred kratkim podaljšala pogodbo s Sao Paulom za organizacijo dirke Formule 1 za Veliko nagrado Brazilije do leta 2025, vendar novi dogovor med brazilskim mestom in promotorjem morda ni pravno veljaven. O tej zadevi bo v bližnji prihodnosti še odločilo sodišče.

Brazilski časnik Folha de S. Paulo navaja, da je sodnik novo pogodbo začasno razveljavil. Ne gre za pogodbo s podpisom Liberty Medie, temveč za dogovor med mestom Sao Paulo in novim promotorjem MC Brazil Motorsport. Po mnenju sodnika ni bilo ustreznega razpisnega postopka, posledično pa bi lahko to imelo vpliv tudi na pogodbo za organizacijo dirke Formule 1.

Mesto Sao Paulo naj bi na skrivaj podpisalo pogodbo z MC Brazil Motorsport, medtem ko ostala podjetja niso imela priložnost sodelovati v razpisnem postopku. Sodišče je sedaj vodstvu Sao Paula dalo pet dni časa, da pripravi ustrezne dokumente.

MC Brazil Motorsport je organizacija, ki je bila ustanovljena pred nekaj tedni in zato nima izkušenj z organizacijo tako velikih dogodkov. Zdi se, da je celoten postopek razpisa izredno sumljiv, o primeru pa bo sodišče odločalo v naslednjih tednih.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje