Se nam obeta odhod Red Bulla in AlphaTaurija?

0

Red Bull je karavani Formule 1 namenil jasno izjavo: Z našimi lastnimi motorji lahko dirkamo le, če bo zamrznitev razvoja agregatov stopila v veljavo že naslednje leto. Glasovanje o tej temi naj bi potekalo v ponedeljek, vendar je bilo ponovnoma prestavljeno.

Hondin odhod iz Formule 1 je za sabo potegnil cel kup težav, ne le za Red Bull in AlphaTauri, temveč za celoten šport. V kraljici motošporta bodo ostali prisotni le še trije dobavitelji motorjev, kar znova kaže, kako ranljiv je ta šport.

Ekipa iz Milton Keynesa želi ostati v Formuli 1, vendar pod enim pogojem – Red Bull bo prevzel proizvodnjo Hondinih agregatov, kljub temu kako draga bo ta investicija, vendar mora zamrznitev razvoja agregatov stopiti v veljavo že naslednje leto.

URADNO: Red Bull bo uporabljal Hondine motorje tudi po 2021

Zdi se, da je le še vprašanje časa, kdaj bo odločitev o tem sprejeta, vendar se vsi ne bodo strinjali z njo. Red Bullovi konkurenti namreč želijo še naprej razvijati svoje agregate. Pojavila pa se je še nova težava. Proizvajalci agregatov želijo uvedbo novih motorjev že leta 2025.

O vseh teh temah so ekipe razpravljale pretekli ponedeljek. Po poročanju Speedweek.com naj bi bila sprejeta odločitev, da se glasovanje o zamrznitvi razvoja agregatov prestavi na 11. februar. To bo odločilen trenutek za Red Bull, saj ekipa ne želi odstopiti od svojih zahtev. Se nam obeta odhod dveh ekip?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje