Se Formuli 1 obeta vstop pomembnih avtomobilskih znamk?

0

Formula 1 je na pragu pomembnih odločitev. Red Bull vse glasneje poziva k čimprejšnji zamrznitvi razvoja motorjev, ki bi ekipi omogočila nadaljno uporabo Hondinih agregatov. Približuje se tudi leto 2026, ki bi lahko v kraljico motošporta pripeljalo nove znamke, saj je to datum začetka uporabe novih agregatov. Stefano Domenicali meni, da so prve novice dobre.

Helmut Marko je v četrtek sporočil, da sta Honda in Red Bull Racing dosegla dogovor, po katerem bo ekipa iz Milton Keynesa še naprej lahko uporabljala agregate japonskega proizvajalca. Edini zaplet ostaja sprejetje datuma zamrznitve razvoja motorjev. Medtem ko so ostali proizvajalci pogonskih agregatov naklonjeni letu 2023, Red Bull želi, da bi tam omejitev stopila v veljavo že naslednjo sezono.

Formula 1 se še vedno odloča, kakšni agregati bodo stopili v uporabo leta 2026. To je datum, ko se razveljavijo trenutni tehnični predpisi, s čimer se kraljica motošporta lahko odpove uporabi hibridnih pogonskih sklopov. Domenicali je v pogovoru s Sky News dejal, da so prve informacije vzpodbudne.

“Največja napaka v preteklosti je bila, da smo ves čas želeli najbolj tehnološko napredne motorje, saj je to pripeljalo do trenutnih izjemno visokih cen razvoja in vzdževanja. Agregati so sicer izjemno učinkoviti, vendar ne smejo ostati tako dragi. Skupaj s proizvajalci pogonskih sklopov skušamo sprejeti prave odločitve za prihodnost.”

Italijan je dodal nekaj besed o morebitnem vstopu novih avtomobilskih znamk:

“Smo v pogovorih z nekaj znamkami. Trenutno se ne želijo izpostavljati, vendar zagotavljam, da obstaja veliko podjetij in organizacij, ki si želijo vstopiti v ta šport. Formula 1 postaja pomembno tržišče različnih blagovnih znamk. Avtomobilska industrija bi lahko Formulo 1 uporabljala kot način nagovarjanja mlajših kupcev.”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje