Russell: Sam sebi sem največji kritik

0

George Russell si je s svojimi predstavami na in ob progi prislužil naziv izjemno nadarjenega in spoštovanega dirkača. Na dirki za VN Sahirja, je mladi Britanec potrdil, da se lahko z dovolj hitrim dirkalnikom bori za zmage. Russell meni, da bi mu pravi bolid omogočil redno tekmovanje z Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom.

V pogovoru za Autocar je talentirani britanski dirkač povedal:

“S seboj sem odkrit, saj vedno vem kje na progi sem izgubil čas. Ob opazovanju hitrih krogov Lewisa Hamiltona in Maxa Verstappna pogosto ocenjujem, ali sem uspel prikazati enako dobro, oziroma slabšo predstavo. Sem svoj največji kritik.”

22-letnik priznava, da je ob napakah vedno zelo kritičen do sebe:

“Vse napake je vedno potrebno priznati. S tem okolici pokažes, da je priznavanje napak koristno, saj se tako lahko veliko naučiš.”

Lansko leto v Imoli je bil Russell na dobri poti, da osvoji takrat njegove prve točke v Formuli 1. Britanec je ob vožnji za varnostnim avtom storil napako, pri tem trčil in tako zapravil vse možnosti, da bi ekipa in on na dirki osvojila točke.

“Takrat je ne le zame, ampak tudi za ekipo, nastopil pomemben trenutek, da sem odkrito povedal: ‘Zamočil sem. Zelo mi je žal, storil bom vse, kar je mogoče, da se to ne ponovi. Vrnil se bom močnejši in prikazal odlične predstave.'”

Ne le, da je Russell izjemno samokritičen, Mercedesova ekipa se je morala ob njegovem nadomeščanju Lewisa Hamiltona, nanj posebej prilagoditi. Mladi Britanec se je namreč izkazal za izjemno komunikativnega, kar pri ekipi iz Brackleya niso bili navajeni glede na izkušnje s sedemkratnim prvakom. Kljub temu, da se je George soočal s premajhno obutvijo in tesnim kokpitom, je ves čas, celo med hitrimi krogi, po radijski zvezi zahteval informacije. V trenutkih, ko bi se večina dirkačev le poskusila privaditi na dirkalnik, je on delal na tem, da bo postal še hitrejši.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje