Russell: Claire me ne bi pustila dirkati za Mercedes

0

George Russell, ki je na lanski dirki za VN Sakhirja zablestel za volanom Mercedesa je razkril, da te priložnosti ne bi dobil, če bi ekipo iz Williamsa še vodila Claire Williams.

Russell je na drugi dirki v Bahrajnu zamenjal Lewisa Hamiltona, potem ko se je sedemkratni svetovni prvak okužil s koronavirusom. Njegov debi je bil izjemno uspešen, Britancu pa je premierno zmago v Formuli 1 preprečila zgolj izjemna smola pri postankih v boksih.

Russell, ki kot član Mercedesove dirkaške akademije dirka za Williams je sedaj razkril, da izjemne priložnosti, da zamenja Hamiltona ne bi dobil, če bi ekipo še vedno vodila Claire Williams.

“Sploh nisem pomislil, da je ta možnost realna, tudi če bi Lewis ali Valtteri Bottas izpustila dirko. Nisem si mislil, da je to mogoče.  Če bi mi kdo sredi leta rekel, da bom vodil dirko in jo skoraj zmagal, bi ga le čudno pogledal. Nisem si mislil, da bi lahko sploh dirkal za Mercedes kot rezervni dirkač. O tem smo nekoč že govorili in odgovor je bil: ‘nikakor ne’. Novi lastniki so bili veliko bolj razumljivi in želeli so mi dati to priložnost.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje