Roberts: Russell ne bo za vedno pri Williamsu

0
George RUssell F1-williams

Vodja Williamsove ekipe Simon Roberts je dejal, da je jasno, da bo mladinec Mercedesove drikaške šole George Russell nekoč zapustil ekipo in šel naprej.

Mladi Britanec je z Mercedesovo podporo postal eden najperspektivnejših dirkačev nasploh. Leta 2017 je osvojil naslov prvaka GP3, leto zatem pa je bil prvak Formule 2. V sezoni 2019 je Russell napredoval v Formulo 1 in si v prvih dveh sezonah nastopanja v elitnem motošportu prizadeval pokazati ves svoj potencial v precej počasnemu bolidu ekipe Williams.

Za Russlla se je na Veliki nagradi Sakhirja letos pojavila zlata priložnost. Lewis Hamilton je bil pozitiven na koronavirus, Russell pa je zamenjal sedemkratnega svetovnega prvaka. Toda imel je veliko smole na dirki in na koncu osvojil deveto mesto.

F1 Podkast: Je Russell vnesel nemir v dominantni Mercedes?

Russllova pogodba pri Williamsu se konča po sezoni 2021, Roberts pa meni, da bo George nekoč zapustil domače britansko moštvo. Toda ekipa upa, da se bodo lahko nazaj ozrli s ponosom, da so kalili enega izmed velikanov, ki bo krojil svetovni vrh Formule 1.

“Predvidevam, da je Williams le del Russllove kariere in da bo nekoč odšel. Je eden tistih voznikov, ki ima polno zalogo naravnega talenta. Sicer je še zelo mlad, vendar ima srce na pravem mestu. Ko bodo v njem videli to, kar je pokazal na kvalifikacijskem krogu v Bahrajnu, bodo pomislili, da je ‘ta pravi’.”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje