Raikkonen: Zelo sem razočaran nad sezono

0
Raikkonen sezona 2020

Finski dirkač Kimi Raikkonen je priznal, da je razočaran nad letošnjo sezono, ki je bila najskromnejša v njegovi dolgoletni karieri.

Raikkonen in njegov ekipni kolega Antonio Giovinazzi sta lani za Alfo Romeo osvojila le vsak po štiri točke, kar je Alfo poneslo na osmo mesto med ekipami. V skupnem seštevku je Kimi končal kot 16., kar je najslabša uvrstitev Finca po osemnajstih letih kariere v Formuli 1.

F1 2020: “Best of Kimi Raikkonen”

Nad rezultatom je razočaran, saj so v ekipi imeli višja pričakovanja:

“Naši upi so bili precej veliki, a kmalu je bilo vsem jasno, da nismo tam, kjer bi radi bili.”

V lanski sezoni je bil koledar dirk močno spremenjen zaradi svetovne pandemije, dirke pa so se začele šele julija, a Raikkonen je zatrdil, da je bilo že od februarja povsem jasno, da bolid ni tako hiter, kot bi moral biti.

Vsa moštva, ki uporabljajo Ferrarijeve motorje, imajo za seboj zelo skromno sezono. Haas je osvojil le tri točke, Alfa Romeo osem, Ferrari pa ni bil niti med najboljšimi petimi ekipami.

Toda Kimi ostaja optimističen in napoveduje borbo v sezoni 2021:

“Mislim, da je po testiranjih postalo povsem jasno, da nismo tam, kjer bi si želeli biti. Za vse nas je to razočaranje. Letos spet začnemo z ničle. Močno se bomo borili za boljši rezultat.”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje